شک نکنید تا آخر خواهم ماند / بعضی نظرسنجی ها نظرسازی است
مصطفی میرسلیم، ازجمله کاندیداهای اصولگرای حاضر در عرصه رقابت های انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم است. او که از سوی حزب موتلفه کاندیدا شده، در گفتگو با سایت خبر فوری، به بخشی از سوالاتی پاسخ داد که از سوی مخاطبان سایت و کانال خبر فوری مطرح شده بود. میرسلیم که در محل دفتر حزب موتلفه با خبر فوری گفتگو کرد و گفتگوی او به صورت زنده در اینستالایو خبر فوری نیز پخش شد، به برخی نقدها از کارنامه اجرایی اش پاسخ گفت و تاکید کرد که تا پایان رقابت ها در عرصه رقابت باقی خواهد ماند.
در دوران مسئولیت شما در وزارت ارشاد ممیزی کتاب از شدت بیشتری برخوردار بود و شما معتقد بودید که باید جلوی ابتذال و استهجان برخی ناشران گرفته شود. در صورت پیروزی و انتخاب به عنوان رئیس جمهور، فرد مورد نظر برای تصدی وزارت ارشاد نحوه تعامل شما با اهل فرهنگ چگونه خواهد بود؟
ما همیشه اصرار داشتیم که اهل فرهنگ خودشان در رعایت ضوابط و مقرراتی که در قانون اساسی ما پیش بینی شده، دقت داشته باشند. در سال 72 که من مسئولیت وزارت ارشاد را به عهده گرفتم این اختیار را به ناشران محترم دادیم و خواستیم که در این زمینه دقت را داشته باشند. متاسفانه مراعات نشد. بعد از یک سال، کتابهایی چاپ شد که خلاف مصالح فرهنگی جامعه ما در جمهوری اسلامی ایران بود و از این رو فرهنگ و ارزش های اسلامی ما را زیر سوال قرار داد. من کتابهایی را که مورد اشکال قرار گرفت، بررسی کردم و دیدم که واقعا اشکال وارد است و باید اصلاح شود. به همین دلیل ما به مجلس رفتیم و بعد از استغفار عذرخواهی کردیم و مجلس ما را موظف کرد که کار ممیزی را به صورت متمرکز انجام بدهیم. بنابراین این قدرناشناسی خود ناشران در آن زمان بود که به سختگیری در زمینه میمیزی کتاب منجر شد. البته کار ممیزی که آن زمان تازه شروع شده با ناشیگری نیز توام بود. چون کار گسترده ای بود و تخصص می خواست. طبیعی است که در ابتدای کار هم با افراط و تفریط هایی همراه بود. در حال حاضر به نظر می رسد که ناشران تجربه خوبی به دست آوردند و من امیدوارم که با این تجربه مفید و موثر تا حدود زیادی از آنها برای جلوگیری از نشر کتب و آثاری که مناسب شئون فرهنگی جمهوری اسلامی نیست، کمک بگیریم.
در سال 76 و در موسم انتخابات ریاست جمهوری هفتم شما وزیر ارشاد بودید و در اظهار نظری نسبت به حمایت هنرمندان و فرهنگیان از یکی از کاندیداها انتقاد تندی کردید و گفتید «مشغله گروههای فرهنگی و هنری در زمینههای کاری خودشان به اندازهای است که علیرغم تلاشهای زیادشان به سختی میتوانند به تمام مسایل هنری و فرهنگی احاطه یابند چه رسد که بخواهند در زمینه های دیگر که برای آن مجوز نگرفته اند و صلاحیت ندارند اظهار نظر کنند.»( روزنامه اطلاعات 24 فروردین 1376) آیا همچنان معتقدید که فرهنگیان و هنرمندان در اظهار نظر درباره مسائلی مثل انتخابات صلاحیت ندارند؟
- ۹۶/۰۲/۱۳
- ۱۲۲ نمایش