اساسیترین پیام 12 فروردین، مبنا قرارگرفتن آرای مردم است
ایسنا/
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اساسیترین پیام 12 فروردین را مبنا قرار گرفتن آرای مردم عنوان کرد و گفت که مبنای تداوم هر حکومتی از دیدگاه امام، خواست و رضایت مردمی است لذا رای مردم نقش مستقلی در اعطای مشروعیت به یک نظام ایفا میکند.
به گزارش ایسنا، سیده فاطمه ذوالقدر در نوشتاری به مناسبت روز جمهوری اسلامی نوشت: «۱۲ فروردین ۱۳۵۸، روزی است که نتایج رفراندوم تغییر نظام ایران طی انتخابات فراگیری که در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین برگزار شد، اعلام گردید. نتیجه آن بود که ۹۸/۲ درصد مردم ایران به «جمهوری اسلامی» رای آری دادند. این اتفاق فرخنده موحب شد که در تقویم رسمی کشورمان روز ۱۲ فروردین به عنوان «روز جمهوری اسلامی» نامگذاری گردد.
اساسیترین بخش پیام 12فروردین، مبنا قرار گرفتن آرای مردم است. اصرار امام خمینی(ره) بر امر برگزاری نظرخواهی از مردم نشان داد که حکومت ایران، بر مبنای رأی مردم شکل گرفته و استقرار مییابد. در این روز بود که معلوم شد، تکیه حقیقی به آرای مردم از خصوصیات جمهوری اسلامی ایران خواهد بود چنانکه امام خمینی در سخنرانی تاریخی خود در بهشت زهرا در سال 1357، دلایل متقن، محکم، منطقی خود را در عدم مشروعیت نظام شاهنشاهی بیان کردند، که محور استدلال ایشان و عنصر اساسی آن اراده و خواست ملت بود. جوهر استدلال ایشان این بود که هیچ نسلی نمی تواند برای نسل آینده، نوع و شکل نظام سیاسی را تعیین کند، مگر در صورتی که مورد تصویب نسل جدید قرار گیرد. با توجه به اینکه نسل جدید، در صورت رضایت از یک حکومت آن را تصویب می کند، مبنای تداوم هر حکومتی از دیدگاه امام، خواست و رضایت مردمی خواهد بود از این نظر رای مردم نقش مستقلی در اعطای مشروعیت به یک نظام را به طور مستمر ایفا می کند.
در اندیشه سیاسی امام خمینی، چه در دوران مبارزه با رژیم سلطنتی و چه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، «حق تعیین سرنوشت» اهمیتی کلیدی دارد. از نظر ایشان حق تعیین سرنوشت حقی شرعی و الهی است که خداوند به انسان عطا فرموده است: «حق شرعی، حق قانونی و حق بشری ما این است که سرنوشتمان دست خودمان باشد.» یا در جای دیگری به صراحت دو وجه عمده نظام یعنی جمهوریت و اسلامیت را بدین شکل عنوان نمودند:..
- ۹۶/۰۱/۱۱
- ۵۲ نمایش