اسلحهای که با فوت آیتالله هاشمی پرحاشیه شد
جوانهای حزب موتلفه پنجاه و دو سال پس برای پیشبرد اهداف انقلابی خود
اسلحه به دست گرفتند و حالا پس از گذشت سالها ماجرای همین اسلحه حاشیهساز
شده است.
مریم محمدپور: اول بهمن سال 43 جمعی از اعضای هیاتهای موتلفه اسلامی و نزدیکان نواب صفوی به این نتیجه میرسند که برای مقابله با نظام بهترین راه ترور نخست وزیر وقت حسنعلی منصور است.
حسنعلی منصور وقتی به جای امیر اسدالله علم بر کرسی نخست وزیری نشست، قصد انجام اصلاحات و تغییراتی را داشت، به همین منظور تلاش میکرد با روحانیت از در سازش درآید اما طرح لایحه کاپیتولاسیون مسیر فعالیت سیاسی و زندگی وی را تغییر داد.
او که دومین نخستوزیر دوران انقلاب سفید بود، دوره ای که لایحه کاپیتولاسیون (اعطای حق قضاوت کنسولی) به اتباع آمریکایی مطرح شد. منصور حامی آن بود و با جدیت لایحه کاپیتولاسیون را پیگیری میکرد. وی این لایحه را به مجلس برد و به تصویب رساند. تصویب کاپیتولاسیون خشم بخشی از مردم را برانگیخت و باعث شد نقشه ترور منصور 41ساله توسط هیاتهای موتلفه اسلامی برنامهریزی شود. نقشهای که در روز اول بهمن ۱۳۴۳ در مقابل مجلس شورای ملی به اجرا درآمد و منصور پنج روز بعد یعنی ششم بهمن ماه او در بیمارستان پارس درگذشت.
عوامل ترور منصور یعنی محمد بخارایی، مرتضی نیکنژاد، صفار هرندی و صادق امانی پس از این واقعه، بازداشت، محاکمه و به اعدام محکوم شدند. حکم آنها در بامداد روز ۲۶ خرداد سال ۴۴ به اجرا درآمد. دیگر مرتبطان پرونده از جمله حاج مهدی عراقی، محیالدین انواری و عسگراولادی هم به حبسهای طویلالمدت محکوم شدند .
اسلحهای که پس از درگذشت آیتالله خبرساز شد
حالا پس از سالها این ترور تاریخی دوباره ماجراساز شده است. روز بیستم دی ماه یعنی درست یک روز بعد از درگذشت ناگهانی آیتالله هاشمی، اسدالله بادامچیان، نایب رئیس حزب موتلفه به تلویزیون آمد و ...ادامه خبر
- ۹۵/۱۱/۱۴
- ۵۱ نمایش